Bronstijd West-Friesland

Lees hier hoe West-Friesland 3000 jaar geleden was

Veldwerk: dag 7 & 8

Tijdens dag 7 van het veldwerk, dinsdag, zijn de laatste drie putten aangelegd in het noorden van het perceel. Op basis van de boringen en de 1x1m putjes hadden wij het idee dat dit deel van het perceel nog in goede staat was. Dat bleek inderdaad te kloppen!
De zwarte bronstijd-bewoningslaag was goed te zien, met prachtige ploegsporen eronder. Deze ploegsporen zijn met fotopunten gefotografeerd. Deze meten we in en vervolgens kunnen we met fotogrammetrie één grote foto van de bronstijdakker maken.
Ook zijn er weer een aantal greppels aangetroffen. De vraag is of we deze greppels duidelijk terug gaan zien op het beeld van de weerstandsmetingen, die op deze plek zijn gedaan.

Tijdens dag 8 (vandaag) van het veldwerk stond de open dag centraal. We hadden vandaag van 12.00 tot 17.00 uur de mogelijkheid om langs te komen en te komen kijken bij onze opgraving. Het was met meer dan 200 bezoekers een groot succes, met prachtig mooi weer! Hieronder een korte impressie van de open dag:

Heel veel dank gaat uit naar alle geïnteresseerde bezoekers! Wij vonden het allemaal erg leuk om jullie ons werk te kunnen laten zien, en stellen jullie bezoek en belangstelling zeer op prijs.

3 Comments

 1. Ik heb de contacten met Wouter, Patrick, Bastiaan, Floortje en de anderen erg gewaardeerd. Ieder gaf ook uitleg op zijn/haar eigen manier. Ik vond de open dag goed opgezet en ben dan ook verschillende uren gebleven. Ik heb genoten van Jasmijn die stralend, al gravende, de aardewerkvondsten toonde van “haar” meterputje. Iedereen hartelijk dank en graag tot een volgend bezoek.

 2. Nico Bregman

  28/08/2014 at 3:21 pm

  Dat was een bijzonder bezoek gisteren aan het opgravingsproject in Andijk. Het terrein was mij niet onbekend. Ook vorig jaar heb ik de site bezocht. Het is elke keer weer bijzonder om kennis te nemen van de ontwikkelingen in het onderzoek naar de Bronstijd in Westfriesland. En natuurlijk ook omdat ik als inwoner van Hoogkarspel er trots op ben dat deze Westfriese bronstijdcultuur wordt aangeduid als Hoogkarspelcultuur.

  Ik heb vanmiddag de website uitgebreid bekeken. Het ziet er uitstekend uit met goede informatie. Het is een verrijking van de mogelijkheden om over de Westfriese bronstijd geïnformeerd te worden
  Ik wens iedereen die erbij betrokken is veel suc-ces of eigenlijk nog beter: suc-zeven!

  • Beste Nico,
   Wij vonden het ook erg leuk dat u er was, bedankt voor uw bezoek en interesse!
   Tot een volgend bezoek, veel groeten van het projectteam.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

www.scriptsell.net